CPMview Inspiration mail: Financial Close

Financiële jaarafsluiting

Hoe kan een consolidatie-applicatie bijdragen aan een soepelere jaarafsluiting?

Voor veel bedrijven is het fiscale jaar weer verstreken. Dit betekent dat het tijd is voor de financiële jaarafsluiting waarbij de jaarrekening en het jaarverslag moeten worden opgesteld. Een doorgaans tijdrovend proces waarbij een groot beroep wordt gedaan op de financiële afdelingen binnen organisaties.

De jaarafsluiting wordt over het algemeen beschouwd als een stressvol proces. Het komt geregeld voor dat werknemers lange dagen en soms zelfs weekenden doorwerken om ervoor te zorgen dat de grootboeken tijdig worden gesloten en de jaarrekening op tijd af is.

De druk verhoogt de kans op fouten door menselijk toedoen. Deze fouten zijn vaak lastig te traceren doordat data tussen verschillende systemen stroomt en deels handmatig wordt samengevoegd. Bovendien wordt regelmatig gebruik gemaakt van complexe Excel-sheets, welke op een dermate ondoorzichtige manier gelinkt zijn, dat het inzicht in bijvoorbeeld kasstromen en intercompany-transacties beperkt is.

Lees meer>>

Efficiënt- en betrouwbaar rapporteren met SAP

Onder andere bij het opstellen van de jaarrekening is extern rapporteren vaak de laatste stap voor een financiële afdeling, maar juist deze stap is vaak tijdrovend en foutgevoelig. Van eenvoudige correcties tot aan uitgebreide analyses; alle losse onderdelen moeten samenkomen in een foutloos verslag dat voldoet aan wet- en regelgeving. Dit laatste, terugkerende onderdeel van de cyclus is daarmee kostbaar en risicovol. In dit artikel leest u hoe SAP Disclosure Management (DM) uw organisatie kan helpen dit proces te versnellen, fouten te voorkomen en risico’s te verlagen.

Lees meer over SAP Disclosure Management>>

Nieuws & Updates

XBRL-oplossing voor SAP BPC

CPMview is actief aan de slag om een passende (en geïntegreerde) XBRL-oplossing voor SAP BPC te vinden. We zijn met een 2-tal partijen in gesprek om te bekijken welke oplossing het beste aan sluit bij de behoeftes van onze klanten.

XBRL voor boekjaar 2017 ook verplicht voor middelgrote ondernemingen

Voor Nederlandse bedrijven stelt de Belastingdienst het gebruik van XBRL nu verplicht. Dit betekent dat vanaf het boekjaar 2016 de publicatiestukken van kleine ondernemingen alleen nog op basis van SBR/XBRL mogen worden gedeponeerd. Voor 2017 zal dit voor middelgrote ondernemingen gelden. Grote ondernemingen hoeven pas te starten vanaf 1 januari 2020 (boekjaar 2019). De laatste termijn geldt ook voor middelgrote ondernemingen die onderdeel zijn van een grote onderneming.

Wij houden u op de hoogte over deze ontwikkelingen middels onze website en nieuwupdates. Wilt u alvast meer informatie over onze XBRL-oplossing? Heeft u vragen over XBRL?

Neem contact met ons op>>

SAP BusinessObjects Cloud

Op dit moment zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cloud analytics en business intelligence. Een van deze ontwikkelingen is SAP BusinessObjects Cloud (BOC). SAP BOC combineert planning, predictive analytics, business intelligence en governance, riskmanagement en compliance (GRC) in één cloudoplossing. Via de intuïtieve gebruikersinterface kunt u binnen één platform data analyseren, voorspellingsanalyses doen, data visualisaties maken en planningen uitvoeren.

Meer over SAP BusinessObjects Cloud >>

Webinars

Eenvoudig en snel een demo zien, tips and trics ontdekken of gewoon weer even je kennis opfrissen? Meld je aan voor onze webinars:

Binnenkort: BPC Reporting-Planning (Annual Planning),

Donderdag 16 februari, 11:00 uur. BPC Planning en Reporting,

Tijdens dit webinar laten we zien welke functies onderbelicht zijn, maar in de praktijk veel kunnen opleveren. Voor zowel nieuwe gebruikers als bestaande gebruikers lichten we toe hoe u workforce (HR) planning, Revenue planning en P&L en planning geïntegreerd kunt gebruiken in BPC om financiële en niet-financiële gegevens samen te brengen in één BPC Planning applicatie. Dit wordt getoond doormiddel van een live demo waarin de processen, workflows, gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en rapportage mogelijkheden van BPC centraal zullen staan.

Deze webinars worden uitgevoerd in samenwerking met SAP.

Aanmelden>>

De volgende webinars zijn ook al gepland:

  • BPC optimized for S/4HANA, Woensdag 8 Maart, 11:00 uur
  • BPC-BW integration, Donderdag 30 Maart, 11:00 uur

Support

De smaken van SAP BPC; wat zijn de verschillen?

SAP BPC is er in de basis in twee verschillende smaken; SAP BPC voor het Microsoft platform en SAP BPC voor het NetWeaver platform. Met de release van SAP BPC 10.1 zijn er twee product variaties geïntroduceerd in de SAP NetWeaver versie, namelijk Standaard en Embedded. Welke versies zijn er en wat zijn de verschillen tussen deze versies?

Lees meer >>

English available>>

 

SAP BPC 10.0 vs 10.1 – Upgrade not a migration

SAP BPC 10.1 is gereleased in 2014. Gebruikt u SAP BPC 10.0 en wilt u weten of u moet upgraden naar 10.1? Wij hebben de versies naast elkaar gelegd en delen graag onze bevindingen.

Meer over SAP BPC 10.1>>

English available>>

Update Releases

Heeft u vragen over de releases neem contact op met support@cpmview.com

Releases SAP>>