SAP Group Reporting – S/4HANA

Wat is SAP S/4HANA for Group Reporting?

SAP S/4HANA for Group Reporting is een strategische oplossing van SAP voor het consolideren van data direct op het S/4HANA systeem. De doelstelling van SAP is om hierbij de beste onderdelen van de verschillende consolidatie oplossingen die SAP aanbiedt te combineren in 1 consolidatie oplossing geïntegreerd in het S/4HANA ERP systeem. Het principe van “continuous accounting” wordt hier toegepast in combinatie met real time toegang tot de financiële informatie. Dit is bereikbaar doordat SAP S/4HANA Group Reporting werkt op dezelfde data als het accounting proces, waardoor er geen data replicatie nodig is naar andere BI of Consolidatie systemen voor de consolidatie. Dit maakt SAP S/4HANA de oplossing voor real-time consolidatie.

SAP S/4HANA for Group Reporting integreert naadloos met SAP Analytics Cloud voor het consolideren van budgetten & forecast en het analyseren daarvan.

Voordelen SAP S/4HANA for Group Reporting


  • Proces monitor voor het bijhouden en sturen van het consolidatie proces en de maand afsluitingen.
  • Eliminaties op basis van de bekende business rules uit SAP BPC.
  • Directe real-time integratie met de universal journal tabel van SAP S/4HANA.

SAP S/4HANA for Group Reporting biedt de beste onderdelen van de verschillende SAP Consolidatie oplossingen. Het is de strategische en toekomst bestendige oplossing voor consolidatie en rapportage op uw S/4HANA systeem, zowel on-premise als in de cloud.

Wilt u meer informatie over Group Reporting?