Financiële Consolidatie

Snelle en transparante financiële consolidatie bij Klépierre


“Met SAP BPC kunnen we sneller rapporteren, beschikken we over een transparante audit trail en verhogen we de efficiency. De tijd die we besparen, kunnen we gebruiken om onze resultaten beter te analyseren en de kwaliteit van onze rapportages te verhogen.”

Lees meer

Financiële consolidatie en rapportage; alle cijfers gestructureerd en consistent

Rapporteren op groepsniveau is gecompliceerd als uw organisatie vele entiteiten kent met hun eigen business modellen en lokale rapportage behoeften. SCOA, valutakoersen, GAAP vereisten, verschillende bron (accounting) systemen. Uw organisatie moet altijd ‘in control’ blijven, ook als organisatiestructuren wijzigen. Stel daarom interne en externe rapportages op vanuit een centrale, betrouwbare omgeving samen met de standaardoplossing van CPMview. Hiermee consolideert u de cijfers binnen uw organisatie tijdig, gestructureerd en consistent.

Consolidatie en rapportage

Volledige, betrouwbare en tijdige rapportage conform interne en externe vereisten.

Disclosure Management

Voorbereiden en publiceren van financiële verslagen en interne management rapportages in Word, PDF, Powerpoint en XBRL.

Governance en control

Governance en control over (master) data, rapportage processen, gebruikerstoegang en activiteiten.

 

“CPMview heeft expertise van consolidatieprocessen, SAP BPC en de
implementatie daarvan. Dat levert verreweg de beste combinatie op.”


– Michel Hoogervorst, Group Controller, Klépierre (voorheen Corio) –

Voordelen van financiële consolidatie met SAP BPC


  • Blijf in controle: ook als organisatie structuren wijzigen blijft u ‘in control’.
  • Eén bron: werk vanuit één centrale omgeving
  • Consistent: alle entitieiten volgens één format en proces
  • Betrouwbaar: gestructureerde aanpak zorgt voor betrouwbare cijfers
  • Conform regelgeving: u voldoet aan internationale en nationale regelgeving
  • Empower: decentrale verantwoordelijkheid met centrale aansturing

Technologieën

Om uw CPM-oplossingen te realiseren gebruikt CPMview SAP software, een gerenommeerde leverancier van Business Intelligence- en Corporate Performance Management-software.

 SAP Business Planning & Consolidation

CPMview maakt voor haar oplossingen gebruik van SAP Business Planning & Consolidation. Wij zijn ‘recognized expertise partner’ van SAP voor de implementatie van SAP BPC. U profiteert dus van jarenlange ervaring!

Meer over SAP BPC

SAP S/4HANA for Group Reporting

SAP Group Reporting is dé nieuwe consolidatieoplossing van SAP op het S/4HANA platform en is beschikbaar als cloud en in ‘on-premise (op eigen server)’ versie. SAP Group Reporting draait rechtstreeks op de financiële cijfers in het S/4HANA Finance systeem en maakt zo directe consolidatie mogelijk, zonder dat de gegevens overgeladen dienen te worden

Meer over Group Reporting

OneStream Software

OneStream biedt een krachtig, geïntegreerd en onafhankelijk Corporate Performance Management (CPM) Platform voor financiële consolidatie, budgeting & planning, rapportage, analyse en datakwaliteit. Als partner van OneStream kunnen wij u ondersteunen bij de selectie, implementatie en continue support van OneStream Software en oplossingen.

Meer over OneStream Software

Onze toegevoegde waarde bij uw financiële consolidatie

SAP consultant CPMview biedt een oplossing voor financiële consolidatie die voldoet aan de wettelijke vereisten en is gebaseerd op ‘best practices’ in de markt. Onze standaardaanpak omvat alles waar u rekening mee moet houden, zoals:

  • een optimale ontsluiting van bronsystemen,
  • intercompany afstemming,
  • valutakoersen vereisten,
  • en het waarderen en consolideren van deelnemingen.

Bovendien voldoet u meteen aan de eisen die auditors stellen op het gebied van functiescheidingen, autorisaties, controles en een transparante audit trail.

Real-time Consolidatie

Met real-time consolidatie heeft u real-time toegang tot uw onderliggende actuals en stamgegevens. Zo kunt u ‘on the fly’ consolideren en rapporteren. Informeer naar de mogelijkheden met SAP Business Planning and Consolidation Optimised for S/4 HANA.


Meer Informatie over financiële consolidatie


Damien Wiegman, Partner CPMview

Damien heeft jarenlange ervaring met SAP BPC en een uitgebreide expertise op het gebied van consolidatie. Bent u opzoek naar meer informatie, heeft u specifieke vragen over consolidatie vraagstukken binnen uw organisatie? Neem contact op!