Count on more

bruikbare informatie

Financiële Consolidatie

Cijfers van alle entiteiten gestructureerd en consistent geconsolideerd

U wilt altijd ‘in control’ blijven, ook als organisatiestructuren wijzigen. Het is dan van groot belang om interne en externe rapportages vanuit een centrale, betrouwbare omgeving samen te stellen. CPMview biedt hiervoor een standaardoplossing om de cijfers van alle entiteiten binnen uw organisatie gestructureerd en consistent te consolideren, conform nationale en internationale regelgeving.

Rapporteren op groepsniveau is gecompliceerd als uw organisatie vele entiteiten kent die ieder een eigen consolidatiemethode gebruiken. SCOA, valutakoersen, waarderingen, minderheidsbelangen, meerdere consolidatiekringen. Uw organisatie moet altijd ‘in control’ blijven, ook als organisatiestructuren wijzigen. Het is dan van groot belang om interne en externe rapportages vanuit een centrale, betrouwbare omgeving samen te stellen.

Het kost veel tijd, en dus geld, om al deze verschillende structuren onder één noemer te brengen. Zeker als uw organisatie beursgenoteerd is, maar ook voor niet-beursgenoteerde bedrijven. Daar komt nog bij dat u zich voor iedere entiteit moet afvragen welke informatie u extern moet publiceren en welke juist niet. Hetzelfde geldt voor uw interne rapportages.

Standaardoplossing die voldoet aan alle eisen

CPMview heeft een standaardoplossing ontwikkeld waarmee u de cijfers van alle entiteiten binnen uw organisatie gestructureerd en consistent consolideert. Onze oplossingen en methode voldoen aan nationale en internationale regelgeving (Generally Accepted Accounting Principles – GAAP – & International Financial Reporting Standards – IFRS).

Onze standaardaanpak omvat alles waar u rekening mee moet houden, zoals specificaties van intercompany transacties, valutakoersen en deelnemingen. Bovendien voldoet u meteen aan de eisen die auditors stellen op het gebied van beveiliging, functiescheidingen en autorisaties.

Onze klanten

Een voorbeeld van één van onze financiële consolidatieprojecten is die van PVH Europe BV. PVH Europe BV is de trotse eigenaar van een reeks grote kledingmerken waaronder Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Het bedrijf maakt al geruime tijd succesvol gebruik van SAP BPC 7.5 op het Microsoft platform voor zijn informatievoorziening van de financiële consolidatie en high-level forecasting. Na een intensieve periode van verzamelen en analyseren van requirements heeft PVH een ontwerp aangenomen voor de implementatie van SAP BPC 10 Netweaver. Aan CPMview de uitdagende taak om de nieuwe omgeving op te zetten en verder vorm te geven.

Meer klantcases >>

 

Contact

Wilt u meer informatie? Wij informeren u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op!