Financiële forecasting

Gestructureerde en geautomatiseerde maandelijkse forecast bij Ordina


Ordina heeft, als grote ICT-dienstverlener, behoefte aan actuele informatie waarop zij direct vanuit de business kan bijsturen. Met behulp van SAP BPC profiteren zij van een gestructureerde en geautomatiseerde maandelijkse financiële forecasting.

Lees de case

Financiële forecasting

De competitieve en snel veranderende marktomstandigheden vragen organisaties om vooruit te kijken en om juiste sturing te geven om duurzaam te blijven presteren. Een betrouwbare en tijdige financiële forecasting is hiervoor een belangrijk instrument. Een (rolling) forecast met de juiste tijdshorizon, integratie van uitgangspunten en business drivers (prijs, volumes, FTE’s) en het juiste detail niveau. En vergeet niet de ‘voorspellende analyse’ mogelijkheden van de hedendaagse in-memory platformen op basis van machine learning.

Wij adviseren en ondersteunen onze klanten met behulp van de ‘best of breed’ oplossingen van SAP voor financiële forecasting. Onze oplossingen voor financiële forecasting leveren u een soepel, betrouwbaar en geïntegreerd proces op.

Financiële forecasting

Forecast de P&L, Balance Sheet en Cash Flow op basis van aanwezige uitgangspunten en drivers.

Rolling forecasting

Stuur continu op de toekomst en update periodiek de belangrijkste business drivers en veronderstellingen met een rolling forecast.

Predictive analytics

Combineer interne inzichten met externe bronnen gebruik makende van de juiste technologie voor een voorspellende analyse en een blik op de toekomst.

 

“In al die jaren hebben wij een uitgebreid track record opgebouwd met succesvolle implementaties, zowel nationaal als internationaal.”

 

 

Voordelen van financiële forecasting met SAP BPC en SAP Analytics Cloud


  • Driver based: forecast zowel ‘driver based’ als integraal volgens een geïntegreerde workflow
  • Eén bron: werk vanuit één centrale omgeving met aanwezige Actuals en Budget versies
  • Flexibel: ondersteun de specifieke forecast wensen van uw bedrijfsonderdelen
  • Compleet: ondersteun forecasts op het niveau van cost centers, entiteiten en geconsolideerde eenheden
  • Analysekracht: bouw je eigen ad hoc visualisaties, storyboards en what-if analyses

Technologieën

Om uw CPM-oplossingen te realiseren gebruikt CPMview SAP software, een gerenommeerde leverancier van Business Intelligence- en Corporate Performance Management-software.

SAP Business Planning & Consolidatie

CPMview maakt voor haar oplossingen gebruik van SAP Business Planning & Consolidation. Wij zijn ‘recognized expertise partner’ van SAP voor de implementatie van SAP BPC. U profiteert dus van jarenlange ervaring!

SAP BPC

SAP BPC Optimized for S/4 HANA

SAP BPC Optimized for S/4HANA werkt direct met S/4HANA; het ERP-systeem van SAP en bevat onderliggend in-memory HANA-platform.

S/4HANA

SAP Analytics Cloud

SAP Analytics Cloud combineert planning, predictive analytics, business intelligence en governance, riskmanagement en compliance (GRC) in één cloudoplossing.

SAP Analytics Cloud

Onze toegevoegde waarde: Efficiënt en betrouwbaar forecasten

Het opstellen van een financiële forecast om meer inzicht te krijgen in de toekomst is een kostbaar proces. Voor veel organisaties is dit echter van groot belang voor het tijdig bijsturen op bedrijfsplannen. Een goede forecast stelt bedrijven in staat om te anticiperen op de toekomst en bedreigingen tijdig te signaleren.

CPMview biedt ondersteuning bij het inrichten van betrouwbare en efficiënte forecast processen. Onze consultants hebben specialistische kennis van finance en IT en weten dit als geen ander te combineren.


Meer informatie


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, meld u aan voor updates.

Onno Kok, Principal Consultant CPMview

Onno heeft jarenlange ervaring met SAP BPC en een uitgebreide expertise op het gebied van forecasting. Bent u opzoek naar meer informatie, heeft u specifieke vragen over financiele forecastings vraagstukken binnen uw organisatie? Neem contact op!