Planning & Budgeting

Accurate planning bij Asito met SAP BPC geeft inzicht op klantniveau


Asito, een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland met meer dan 10.000 medewerkers, heeft SAP BPC geïmplementeerd voor een accurate planning die inzicht geeft tot op klantniveau.

Lees meer

Financial Planning

Ieder jaar doorloopt u opnieuw het tijdrovende proces van plannen en budgetteren. Er zijn veel mensen bij betrokken en het duurt soms wel meer dan een kwartaal om alle gegevens met elkaar te combineren. Vervolgens is het nog maar afwachten of de financiële resultaten overeenkomen met de daadwerkelijke sales ambities en beschikbare resources binnen uw organisatie.

Onze oplossing voor Financial Planning levert u een soepel, betrouwbaar en geïntegreerd proces op.

Profit & Loss planning

Integreer uw bedrijfsplannen en plan uw opbrengsten en kosten op P x Q niveau binnen elk gewenst bedrijfsonderdeel.

Balance Sheet planning

Plan uw balance sheet door gebruik te maken van aanwezige realisatie cijfers en mutaties uit de P&L, Liquiditeit en CAPEX planning.

Cashflow planning

Genereer uw Cashflow planning op basis van de P&L en Balance Sheet planning en Treasury inzichten.

Financiële Planning & Analytics

Integreer uw operationele planning eenvoudig met uw financiële planning in één oplossing:

  • Mooie overzichtelijke dashboards,
  • predictive analytics,
  • business intelligence.

Financiële forecasting

 

“In al die jaren hebben wij een uitgebreid track record opgebouwd met succesvolle implementaties, zowel nationaal als internationaal.”

 

 

Voordelen van financiële planning met SAP BPC en SAP Analytics Cloud


  • Bottom-up/top-down: plan zowel bottom-up als top-down volgens een geïntegreerde workflow
  • Eén bron: werk vanuit één centrale omgeving
  • Flexibel: ondersteun de specifieke plan wensen van uw bedrijfsonderdelen
  • Compleet: ondersteun budgetten op het niveau van cost centers, entiteiten en geconsolideerde eenheden
  • Versiebeheer: beheer eenvoudig meerdere versies en simulaties van het budget
  • Integreer: integreer het financiële budget met de belangrijkste bedrijfsplannen (zoals sales plannen en resource plannen)

Technologie

Om uw CPM-oplossingen te realiseren gebruikt CPMview SAP software, een gerenommeerde leverancier van Business Intelligence- en Corporate Performance Management-software.

SAP Business Planning en Consolidatie

CPMview maakt voor haar oplossingen gebruik van SAP Business Planning & Consolidation. Wij zijn ‘special expertise partner’ van SAP voor de implementatie van SAP BPC. U profiteert dus van jarenlange ervaring!

SAP BPC

SAP BPC Optimized for S/4HANA

SAP BPC Optimized for S/4HANA werkt direct met S/4HANA; het ERP-systeem van SAP en bevat onderliggend in-memory HANA-platform.

SAP S/4HANA

SAP Analytics Cloud

SAP Analytics Cloud combineert planning, predictive analytics, business intelligence en governance, riskmanagement en compliance (GRC) in één cloudoplossing.

SAP Analytics Cloud

Onze toegevoegde waarde: efficiënt en betrouwbaar plannen

Met de “Budgeting & Forecasting Solution” van CPMview bereikt u tijdwinst en stijgt de integriteit en auditability van uw cijfers. De oplossing maakt een einde aan de Excel-problematiek. Gegevens worden automatisch vanuit bronsystemen geladen, verzameld en eventueel geconsolideerd. Bovendien is altijd zichtbaar wie iets heeft veranderd, wat veranderd is, wanneer dit gebeurde en zelfs waarom. Daarnaast stijgt de kwaliteit van de planningsprocessen door uniformering en monitoring. Mede hierdoor is het mogelijk om de frequentie van planning en forecasting processen te verhogen.

Meer informatie over onze Budgeting & Forecasting Solution? Doordachte modules, gebaseerd op de ‘best practices’ in de markt.

 

 

Meer informatie over planning?


Paula Kok, Principal Consultant CPMview

Paula heeft jarenlange ervaring met SAP BPC en een uitgebreide expertise op het gebied van planning. Bent u opzoek naar meer informatie, heeft u specifieke vragen over planning vraagstukken binnen uw organisatie? Neem contact op!