Count on more

datakwaliteit

Profitability & Cost Management

Hoe winstgevend is uw business?

Met Profitability & Cost Management kunt u de kosten van al uw processen inzichtelijk maken en afzetten tegen de bijbehorende opbrengsten. Daarnaast kunt u met ‘what-if’ scenario’s bepalen wat de effecten zijn van bepaalde maatregelen. In een handomdraai berekent u de winstgevendheid van uw organisatie.

Hoe winstgevend zijn uw producten, klanten, of distributiekanalen? Dit zijn cijfers die u eigenlijk in een handomdraai wilt berekenen. Met Profitability & Cost Management heeft CPMview een oplossing beschikbaar, waarmee u de kosten van al uw processen inzichtelijk kunt maken en kan afzetten tegen de bijbehorende opbrengsten.

Daarnaast kunt u met ‘what-if’ scenario’s bepalen wat de effecten zijn van bepaalde maatregelen. Bijvoorbeeld wat de meeropbrengst wordt als u extra productie draait. Het resultaat is bijvoorbeeld dat u steviger in de schoenen staat bij contractonderhandelingen en gerichte verkoopactiviteiten kunt ontplooien om uw productiecapaciteit optimaal te benutten.

Onze klanten

CPMview beschikt over verschillende  voorbeeld  projecten waarbij Profitability Reporting succesvol is geïmplementeerd. Een van de voorbeelden is Profitability Reporting met BOARD bij een grote internationale industriële dienstverlener. Door het gebruik van Profitability Reporting in BOARD heeft de organisatie nu eenvoudig en snel inzicht in alle kosten en opbrengsten van de producten. Alle indirecte kosten worden in BOARD met diverse cost drivers en sleutels verdeeld. Eerst vanuit stafafdelingen als IT en HR, en dan naar de uitvoerende afdelingen als Engineering en Logistiek. Vanuit de nettomarge per product is het mogelijk om volledig te analyseren welke kosten daarop drukken.

Meer over deze klantcase >>

Contact

Wilt u meer informatie? Wij informeren u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op!

Gerelateerde clienten