Senior BPC Embedded Consultant

Ben jij een ervaren SAP BW-IP consultant en heb je kennis van consolideren en financial planning? Binnen CPMview is een nieuwe rol ontstaan. Heb je zin om jezelf verder te ontwikkelen en wil je graag onderdeel zijn van ons hechte team? Misschien ben jij dan wel wie we zoeken voor de functie van

Senior BPC Embedded Consultant

Functie inhoud

In de rol van Senior BPC Embedded Consultant zet je je in voor het ontwerp en de configuratie van de CPM oplossing. Jouw doel is dat de financiële beslissers (real-time) beschikken over juiste en betrouwbare informatie. Jij ondersteunt de klant in de realisatie van vraagstukken met name met betrekking tot planning, budgettering en forecasting.

Om de behoefte van de klant te bepalen, denk je mee over zijn strategische plannen. Je begeleidt de klant tijdens workshop om zijn behoefte duidelijk in beeld te krijgen. Je weet dit te vertalen naar een conceptuele en technische blueprint. Hierin speelt de totale S/4 architectuur, datamodellering en integratie van BPC embedded en S/4 HANA een belangrijke rol. Bij de implementatie van de oplossing(en) werk je in een team van CPM consultants en de klant samen aan de realisatie van het implementatieproject. Als Senior ben je een echte specialist op het gebied van consolidatie, planning en forecasting. Daarnaast beheers je de tooling, van BPC consolidatie configuratie tot aan Query Design.

Je bent van A tot Z bij een klant betrokken en (mede)verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe projecten. Gezien de diversiteit aan opdrachtgevers is het van groot belang dat je je makkelijk kan inleven in verschillende omgevingen. Iedere organisatie is anders, dus elke oplossing kent een andere invulling en dynamiek. Kernwoorden zijn openheid, resultaat- en klantgerichtheid en betrokkenheid.

Daarnaast draag je bij aan de kennisontwikkeling van jouw collega’s t.a.v. BPC Embedded en BW/4HANA.

Kandidaat profiel

Je bent een ervaren BW-IP consultant. Je bent bereid om de transitie naar Senior BPC Embedded consultant te maken. Daarnaast heb je ervaring en kennis van S/4 HANA tot aan BW Query Design. Een grote pré is het wanneer je kennis en ervaring hebt op het gebied van consolideren, budgetteren en forecasten.

Het profiel van een succesvolle senior embedded consultant kent een goede balans tussen drie basiscomponenten:

 1. Consultancy vaardigheden
 2. Business kennis en/ of financiële kennis.
 3. IT kennis en vaardigheden

In aansluiting op bovenstaande voldoet het ideale kandidaat profiel aan onderstaande punten:

 • afgeronde WO opleiding in relevante richting;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring als BW-IP consultant;
 • goed bekend met ten minste twee van de volgende gebieden: SAP BPC, FI/CO, HANA;
 • HANA certificering en ervaring met S4/HANA is een pre;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • analytisch, resultaatgericht en procesmatig;
 • communicatief sterk en weet anderen mee te krijgen in het proces

Organisatie

CPMview is sinds 2008 actief in Nederland. In de afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot één van de toonaangevende partijen op het gebied van Corporate Performance Management. Wij verlenen diensten aan middelgrote- en grote organisaties met het implementeren van financiële oplossingen op het gebied van consolidatie, rapportage, planning, budgettering, forecasting en cashflow analyse. Daarbij maken wij gebruik van innovatieve en robuuste SAP software oplossingen. Als toegewijde specialist op dit vlak, ondersteunt CPMview financiële beslissers bij het creëren van bruikbare, betrouwbare en tijdige informatie voor de besluitvorming. CPMview kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige consultancy en is gecertificeerd partner van SAP.

Aanbod

Wij vinden het belangrijk goed voor onze medewerkers te zorgen en kennen naast goede primaire voorwaarden dan ook een breed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Concreet bieden we:

 • Vast salaris met een variabele beloning op basis van individuele prestaties en organisatieresultaat.
 • Premievrij pensioen
 • Leaseauto, laptop & telefoon
 • 30 vakantiedagen
 • Goede opleidingsmogelijkheden

Procedure Interesse? Mail je motivatie naar recruitment@cpmview.com of bel 06-24885704.