SAP Disclosure Management

SAP Disclosure Management efficiënt en flexibel

Met SAP Disclosure Management kunt u jaarrekeningen en andere wettelijke rapportages op een efficiënte en flexibele wijze publiceren. Dit alles binnen een gecontroleerde omgeving, onafhankelijk van diverse onderliggende databronnen.

SAP Disclosure Management is een onderdeel van de Enterprise Performance Suite (EPM) van SAP software, waartoe ook SAP BPC behoort. SAP Disclosure Management bespaart u tijd, kosten en risico’s die de publicatie van externe rapportages met zich meebrengen. Denk daarbij zowel aan financiële als niet-financiële wet- en regelgeving.

XBRL (eXtensible Business Reporting Language) is onderdeel van SAP Disclosure Management. Vanaf 2013 is het voor de meeste Nederlandse organisaties niet langer mogelijk om aangiftes vennootschapsbelasting en jaarrekeningen schriftelijk aan te leveren bij de Belastingdienst. In plaats daarvan komt een digitale rapportage in het formaat eXtensible Business ReportingLanguage (XBRL).

SAP Disclosure Management

Specifieke voordelen van SAP Disclosure Management

Voordelen SAP Disclosure Management
  • Zeer uitgebreide functionaliteit – ondersteuning meerdere valuta’s, meerdere talen, XBRL taxonomieën voor KvK en Belastingdienst.
  • Compliancy en Control – ondersteuning van meerdere verslagleggingsvereisten (bijvoorbeeld IFRS, Dutch Gaap). Een IFRS-starterskit maakt onderdeel uit van de software.
  • Snelheid – sneller genereren externe rapportages.
  • Flexibiliteit – het verzamelen van data uit verschillende bronnen naar één centrale omgeving.
  • Gebruikersvriendelijkheid – gebouwd voor financiële gebruikers (in plaats van technische gebruikers).
  • Volledige integratie met MS Office: Excel, Word en Powerpoint.
  • Taxonomie voor verschillende landen en organisatie.
  • Ondersteunde rapportage zoals US SEC, UK HMRC, E-BILIANZ, COREP, FINREP, Asset Encumbrance, Funding Plans, Solvency II.

XBRL voor Nederlandse bedrijven verplicht

Voor Nederlandse bedrijven is het gebruik van XBRL verplicht gesteld door de Belastingdienst. Dit betekent dat vanaf het boekjaar 2016 de publicatiestukken van kleine ondernemingen alleen nog op basis van SBR/XBRL mogen worden gedeponeerd. Vanaf 2017 geldt dit ook voor middelgrote ondernemingen. Grote ondernemingen hoeven pas te starten vanaf 1 januari 2020 (boekjaar 2019). De laatste termijn geldt ook voor middelgrote ondernemingen die onderdeel zijn van een grote onderneming.

Klantcase

Een van onze klanten die gebruik maakt van SAP Disclosure Management is Nostrum Oil & Gas LP. Nostrum Oil & Gas LP maakt veelzijdig gebruik van de diensten van CPMview SAP consultants. Het olie- en gasbedrijf valt terug op ons voor de implementatie van onder meer SAP Busines Planning & Consolidation (BPC), maar ook voor de inrichting van SAP Disclosure Management (DM) en SAP Workforce Builder (WFB).

Meer over deze case >>

Efficiënt- en betrouwbaar rapporteren met SAP Disclosure Management

Onder andere bij het opstellen van de jaarrekening is extern rapporteren vaak de laatste stap voor een financiële afdeling, maar juist deze stap is vaak tijdrovend en foutgevoelig. Van eenvoudige correcties tot aan uitgebreide analyses; alle losse onderdelen moeten samenkomen in een foutloos verslag dat voldoet aan wet- en regelgeving. Dit laatste, terugkerende onderdeel van de cyclus is daarmee kostbaar en risicovol. In dit artikel leest u hoe SAP Disclosure Management (DM) uw organisatie kan helpen dit proces te versnellen, fouten te voorkomen en risico’s te verlagen.

Naar het artikel>>

Contact

Wilt u meer informatie? Wij informeren u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact op!